ICN - Pitesti
Summer Workshop on “Radioactive waste management, environmental protection and decommissioning”, September 3-7, 2018


In perioada 03-07 septembrie 2018 la sediul RATEN ICN a avut loc seminarul international “Radioactive Waste Management, Environmental Protection and Decommissioning”, seminar organizat in cadrul Programului ETSON JSP pentru tinerii specialisti din organizatiile suport tehnic pentru securitate nucleara.

La lucrarile seminarului au participat specialisti din strainate reprezintand importante organizatii suport tehnic de securitate nucleara din 10 tari (Franta, Italia, Belgia, Germania, Finlanda, Marea Britanie, Cehia, Slovenia, Lituania, Federatia Rusa), carora li s-au alaturat tineri specialisti din RATEN ICN. Ca invitati, la seminar au participat Alexandru Toma (Director Stiintific RATEN ICN), Ilie Turcu (reprezentant RATEN ICN pentru ETSON), Crina Bucur (Responsabil program „Managementul deseurilor radioactive”), Daniela Diaconu (Responsabil program „Colaborare Internationala”) si Mirela Nitoi (responsabil pentru Programul ETSON JSP si organizator seminar).

Seminarul a inclus vizita tehnica la S2 - Reactor TRIGA, LEPI - Laboratorul de examinare post-iradiere, STDR – Tratare deseuri radioactive. In cadrul vizitei tehnice, au fost oferite informatii despre instalatii in general, despre activitatile si serviciile pe care RATEN ICN le realizeaza, cat si despre activitatile de cercetare si principalele rezultate obtinute in ultimii ani.

Mai mult de 35 de participanti (20 specialisti din strainatate) au participat activ in cadrul sesiunilor seminarului, atat prin prezentari cat si prin grupuri de lucru.

Prezentarile si discutiile au abordat tematici precum Managementul deseurilor radioactive, Stocare si depozitare, Transportul materialelor radioactive, si aspecte privind Decomisionarea instalatiilor nucleare. Este de apreciat numarul mare de participanti, cat si implicarea lor in lucrarile seminarului, cu un aport deloc de neglijat in cadrul sesiunilor tematice.

In urma chestionarului de evaluare, participantii au apreciat ca seminarul si-a atins in totalitate obiectivele si au salutat ideea de promovare a colaborarii si interactiilor intre tinerii specialisti din diferite tari.

Organizarea seminarului si vizita specialistilor straini in RATEN ICN a contribuit la cresterea vizibilitatii institutului si a competentelor existente privind realizarea analizelor de securitate nucleara.

STIRI

Noutati

Evenimente Stiintifice

  • Alfred Reactor

Ultima actualizare: 14-09-2018.


Evenimente stiintifice

  • Site optimizat pentru Internet Explorer 7+